ADSL
پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
ADSL
نوشته شده در سه شنبه 7 آبان 1392
بازدید : 436
نویسنده : مجتبی حسینی

 

در اختیار داشتن سرعت همان چیزی است که همیشه در پی آن هستیم . فن آوری ADSL پاسخی است به آنها که به سرعت احتیاج دارند تا با استفاده از آن زودتر به هدف برسند. ADSL پاسخی است به آنها که به سرعت احتیاج دارند و از دیگر روشهای دسترسی با استفاده از مودم ها و خط های تلفن به ستوه آمده اند و در پی آن هستند تا با استفاده از این راهکار و با سرعت مطلوب به پاسخ خود برسند.

ADSL تکنولوژی جدیدی است که بر بستر کابل تلفن عمل میکند. نصب یک سیستم ویژه در داخل پست مخابراتی هر منطقه، مشترکین تلفن آن منطقه را به سادگی و بدون نیاز به هر نوع دخل و تصرف سخت افزاری و یا نرم افزاری، از این سرویس بهره مند نماید.   ADSL وابسته به پردازش سيگنالهاي ديجيتال و يك الگوريتم خلاق براي فشرده كردن حجم بالاي اطلاعات براي يك جفت خط معمولي تلفن است. به علاوه ايجاد تغييراتي در فيلترهاي آنالوگ و مبدلهاي آنالوگ/ديجيتال لازم است . ADSL  مي تواند به راحتي تا 10 سال ديگر حلال مشكلات سرعت اينترنت باشد تا سيستم خطوط تلفن بتوانند خطوط با ظرفيت جديد يا حتي سيستم هاي پيشرفته تر كه احتياج به كابل نداشته باشند راه اندازي شود

 

ADSL چيست ؟

تکنولوژی DSL یکی از انواع تكنولوژيهاي انتقال پرسرعت داده است که جهت دسترسی به اینترنت و همینطور پخش ویدئویی مطرح گردید . اين تکنولوژی با استفاده از خطوط تلفن معمولی ما را قادر میسازد تا از امکانات از پیش موجود، از تکنولوژی جدید استفاده کنید. نوع دیگر همین تکنولوژی ADSL است که یکی از انواع تکنولوژی DSL محسوب میگردد.

 

ADSL مخفف  Asymmetric Digital Subscriber Line به معناي خط اشتراك ديجيتال نامتقارن ( سرعت ارسال داده در ثانیه کمتر از دریافت اطلاعات است) می‌باشد، اين تكنولوژي نسبتاً جديد است كه خطوط تلفن فعلي را به راهي براي دستيابي به صوت و تصوير و تبادل اطلاعات با سرعت نسبتاً بالا تبديل مي كند. ADSL مي تواند بيش از 6Mb در ثانيه به مشترك تحويل دهد اين بدان معناست كه بدون سرمايه گذاري زياد و با كابل هاي موجود مي توان ظرفيت را تا 50 برابر افزايش داد. با اين تكنولوژي حتي مي توان محتواي فعلي موجود در اينترنت را از متن به صوت تبديل كرد و ديگر احتياجي به كوچك كردن حجم تصاوير گرافيكي و در نتيجه كاهش كيفيت آنها نخواهد بود. مي توان به راحتي ويديو كنفرانس بين دانشگاهها و مراكز صنعتي برگزار كرد.

ADSL چگونه كار مي كند ؟

زوج‌سيم مسى تلفن شهرى (ضعیفترین رسانه مخابراتی از این نظر می باشد ) از محدوده فركانسى ميان صفر‌ تا ‌‌2 مگاهرتزپشتيبانى مى كند كه از اين ميان فقط براى كاربردهاى شهرى تلفن ثابت(PSTN) از پهناى باند 4 ‌كيلوهرتز پشتيبانى مى‌شود. بدين‌معنى كه هنگام استفاده از تلفن معمولى حداكثر باند فركانسى‌4‌كيلو هرتز مورد استفاده قرار گرفته و مابقى باند بلا‌استفاده مى‌ماند.از 500/1 ظرفيت خط استفاده مي شود.

ADSLبا‌بكار‌گيرى‌تكنولوژيها‌ي مدولاسيون‌‌تقسيم فركانسى و فشرده سازى اطلاعات‌‌‌‌ اين امكان را بوجود مى‌آورد كه سيستم شماره‌گيرى تلفن بتواند از پهناى باند ‌‌4 ‌كيلوهرتز خود استفاده كند و مابقى باند فركانسى آزاد براى اتصال به اينترنت و تبادل اطلاعات ميان كاربر و مركز خدمات‌ ADSL استفاده شود. استفاده از محدوده فركانس‌‌4‌كيلوهرتزى نمى‌تواند بيشتر از56kbps سرعت در‌اختيار كاربران قرار دهد و بااستفاده از يك پهناى باندى معادل ‌‌2 مگا هرتز ميتوان تصور كرده كه چه‌مقدار بر سرعت تبادل اطلاعات افزدوه مى‌شود (چيزى در حدود ‌‌500‌‌ برابر) و در اين حالت است كه ميتوان به سرعت‌هاى 8mbps و حتى خيلى بالاتر دست يافت (تكنولوژى هاى جديدتر‌ADSL قادر به ارائه سرعت‌هايى بيش از‌‌‌‌20mbps مى‌باشند). این فن آوری قادر است اطلاعات را در طول خطوط معمولی تلفن، با سرعتی معادل ۴۰ برابر سریعترین مودم آنالوگ موجود در بازار انتقال دهد.و این در حالی است که سرعت متوسط آنرا ۱/۵ mbps درنظر بگیریم و اگر سرعت آن به ۸Mbps برسد سرعت آن به مراتب بیشتر از ۱۴۰ برابر مودمهای آنالوگ خواهد بود . ADSL از دوباند فرکانسی مجزا استفاده می‌کند که به باند بالا و باند پایین معروف هستند. باند پایین که برای دانلود کردن اطلاعات مورد استفاده قرار می‌گیرد ارتباط از دفتر مرکزی به کاربر را برقرار می‌کند. باند بالا نیز برای برقراری ارتباط از سمت کاربر به سمت دفتر تلفن مرکزی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ADSL استاندارد پهنای باند 875/25 کیلوهرتز تا ۱۳۸ کیلوهرتز برای ارسال اطلاعات از کاربر به دفتر مرکری و پهنای باند ۱۳۸ تا ۱۱۰۴ برای برقراری ارتباط از دفتر مرکزی به کاربر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در عمل ‌ADSL از پهناى باند‌فركانسى‌ 30KHz تا ‌‌138KHz براى ارسال اطلاعات و باند فركانسى 138KHz تا ‌‌1.1Mhz براى‌گرفتن اطلاعات استفاده مى‌كند.

سازندگان تجهيزات‌‌ADSL معمولا از دو استاندارد تقسيم سيگنال فركانسى DTM و CAP استفاده مي كند‌استاندارد قديمى‌ CAP با تقسيم كردن تمام پهناى‌باند به سه بخش مجزا، به مكالمات تلفنى باند صفر تا ‌4 كيلو هرتز را اختصاص مى‌دهد و براى ارسال‌داده (Upstream) محدوده ‌‌25 تا ‌‌160كيلوهرتز ودريافت اطلاعات از باند ‌‌240 كيلوهرتز به بالا صورت خواهد گرفت. بنابراين در نهايت اين شيوه از سه كانال مجزا استفاده مى‌كند. استاندارد DTM با تقسيم‌كردن پهناى‌باند به‌‌247 ‌كانال مجزا و اختصاص كانال‌هايى براى دريافت و ارسال داده‌‌‌ انعطاف‌پذيرى بيشترى را در كيفيت سرويس بوجود مى‌آورد. ولى درعوض پياده‌سازى به مراتب پيچيده‌ترى دارد.

براي راه اندازي ADSL  چه امكاناتي لازم است ؟

برای راه اندازی یک سیستم DSL سیستمهای سخت افزاری ویژه بنام Digital Subscriber Line Access Multiplexer  (DSLAM) باید در پستهای مراکز مخابراتی نصب گردند. دستگاه فوق در مراكز ارائه دهنده سرويس DSL نصب و امكان ارائه خدمات مبتني بر DSL را فراهم مي نمايد. DSLAM اتصالات مربوط به تعدادي از مشتركين را گرفته و آنها را به يك اتصال با ظرفيت بالا براي ارسال بر روي اينترنت تبديل مي نمايد. دستگاههاي DSLAM داراي انعطاف لازم در خصوص استفاده از خطوط DSL متفاوت ، پروتكل هاي متفاوت و مدولاسيون متفاوت مي باشند. در برخي از مدل هاي فوق امكان انجام عمليات خاصي نظير اختصاص IP آدرس هاي پويا به مشتركين، نيز وجود دارد.

يك دستگاه معروف به مودمهاى‌ DSL در محل مورد درخواست مشترك نصب مي گردد .

يك دستگاه اسپليتر كه وظيفه جداسازي فركانس خط تلفن و ديتا را به عهده دارد .

يكي از تفاوت هاي مهم بين ADSL و مودم هاي كابلي ، نحوه برخورد و رفتار DSLAM است . كاربران مودم هاي كابلي از يك شبكه بسته بصورت اشتراكي استفاده مي نمايند. در چنين موارديكه همزمان با افزايش تعداد كاربران ، كارآئي آنها تنزل پيدا خواهد كرد. ADSL براي هر يك از كاربران يك ارتباط اختصاصي ايجاد و آن را به DSLAM متصل مي نمايد. بدين ترتيب همزمان با افزايش كاربران ، كارآئي مربوطه تنزل پيدا نخواهد كرد. وضعيت فوق تا زمانيكه كاربران از تمام ظرفيت موجود خط ارتباطي با اينترنت استفاده نكرده باشند ، ادامه خواهد يافت . در صورت استفاده از تمام ظرفيت خط ارتباطي اينترنت ، مراكز ارائه دهنده سرويس DSL مي توانند نسبت به ارتقاء خط ارتباطي اينترنت اقدام تا تمام مشتركين متصل شده به DSLAM داراي كارآئي مطلوب در زمينه استفاده از اينترنت گردند.پس از نصب این سیستمها و با استفاده از کابل های تلفن، سرویس قابل راه اندازی میشود.

مزاياي ADSL

×  سرعت ارتباط حداقل ۴۰ برابر سرعت ارتباط Dial up  .

× ارتباط پر سرعت بدون نیاز به کابل اختصاصی جدید  .

× براي برقراري ارتباط نیاز به شماره گيري نمي باشد .

×



:: موضوعات مرتبط: ADSL , ,
:: برچسب‌ها: adsl , اینترنت پرسرعت , وایرلس , مودم , کانفیگ مودم ,



مطالب مرتبط با این پست
.